· 

Body Scan *nieuw*

Alles is energie, en met alles bedoel ik ook écht werkelijk alles. Alles wat je ziet, ruikt, proeft, hoort, voelt, denkt, aanraakt!

 

Alles = Al wat is ...

 

Alles wat je NU meemaakt is de uitkomst van je eerdere gedachten, bewust of onbewust.

Chakra's zijn centra van geestelijke energie in het menselijk lichaam.

De 7 belangrijkste lopen langs je wervelkolom tot aan je kruin. Chakra's nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door je lichaam stromen. Chakra's zijn verantwoordelijk voor de activering van de diverse lichaamsfuncties en spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra's open zijn en allen even actief, helaas is dit meestal niet zo. Bij 'dichtzittende' chakra's ontstaan blokkades in de energiebaan en andere chakra's kunnen overactief worden om dit te compenseren, wat weer tot andere problemen leidt. Deze blog zal hoofdzakelijk gaan over het 'body scan' apparaat dat vanaf nu binnen Hypnose Praktijk BIOS toegepast zal worden. De scan is een goed hulpmiddel voor het analyseren of en waar je lichaam niet in balans is. Daarnaast kan het ingezet worden om de disbalans te herstellen en vormt daarmee een goede ondersteuning bij een hypnose behandeling.

 

Een nieuw apparaat*, eerst natuurlijk zaak dat ik het functioneren ervan goed in de vingers krijg en ik straks niet loop te stuntelen bij mijn cliënten. Daarom ben ik zelf dit keer het lijdend (en leidend) voorwerp ;-) ik kijk er naar uit om het eerst op mijzelf uit te proberen!

 

Vooraf heb ik eerst een scan laten uitvoeren op de 7 chakra's (zie bovenste afbeelding). Daaruit blijkt dat mijn wortel chakra (met 43) en keel chakra (met 57) op een zeer laag energieniveau zitten. Mijn sacraal chakra (met 99) en kruin chakra (met 93) zitten op een hoog niveau.

Aangezien ik keel-/stemproblemen ondervind, is de lage keel chakra goed te plaatsen. Niet dat het zo zeer belangrijk is om te achterhalen wat nu de oorzaak is, maar het is altijd fijn als je jezelf ook herkent in het (actuele) plaatje.

 

Na het uitvoeren van de scan heb ik het programma 'Keel Chakra' laten lopen (in dit geval duurde deze 30 minuten). Tijdens het uitvoeren van een dergelijk programma onderga je het frequentiepalet dat daarbij hoort en wat er voor zorgt dat het energieniveau daarvan verbetert. Je kunt bijna alles doen tijdens zo'n sessie en merkt ook niet veel van die frequenties (misschien iets een tinteling).

 

Na afloop was ik natuurlijk erg benieuwd of er direct al wat verbetering zou zijn en dat is inderdaad zo (zie onderstaande afbeelding)! Het energieniveau van het keel chakra is met maar liefst 14 punten gestegen en ook 3 andere chakra's hebben (ruim) daarvan geprofiteerd ... -wordt vervolgd-

* medisch gecertificeerd

Het apparaat mag echter niet worden beschouwd als een vervanging voor advies, diagnose of behandeling door een medische professional.